...kruche ciasteczka z kremem z białej czekolady... |
...po świątecznym obżarstwie pora na coś lekkiego (co nie znaczy
że nie kalorycznego) i moocno czekoladowego :-)
kruche ciasteczka
200g mąki pszennej
200g mielonych
migdałów
1 łyżka gorzkiego kakao
150g masła
1 jajko
masa do przełożenia
100g białej czekolady
60ml śmietanki
kremówki
10g masła
1- wymieszaj dokładnie
wszystkie składniki: mąkę, migdały, kakao, masło i
jajko
2 - ciasto zlep w kulkę i wstaw na
1h do lodówki
3 - cienko rozwałkuj ciasto; wytnij
ciasteczka (tak, aby była ich parzysta liczba)
Pieczenie: 180 stopni, ok. 12 minut
Masa: śmietankę zagotuj, a następnie wrzuć do niej małe
kawałki masła i czekolady; rozpuść do otrzymania jednolitej masy; ostudzoną
masą smaruj wystudzone ciasteczka, przykrywaj drugim
:-) bon appetit! :-) ! ! !
Wszystkie pomoce
kuchenne takie jak stolnica, foremki do ciasteczek, formy do pieczenia, shaker,
miski, garnki i pojemniki towarzyszące moim przepisom są firmy Tupperware.
Produkty
Tupperware są dla mnie kulinarną inspiracją,
a każdorazowe obcowanie z nimi to niezapomniana kulinarna podróż pełna
wrażeń dla wszystkich zmysłów... :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz