Jeszcze zanim
pojawi się coś konkretnego - w sensie przepisu - dzisiaj wspomnienie z
podróży.... a w roli głównej pomysł na pyszną rybkę, czyli.... dorsza po kołobrzesku...
dorsza pod pierzynka szpinakowo-serową... pycha! :-)
Tego właśnie przysmaku jak i wielu innych, można skosztować w jednej z kołobrzeskich restauracji - Pirania II - którą bezwzględnie polecam każdemu, kto chce zjeść dobrze, tanio i w miłej atmosferze:-)
Oto kilka moich
ulubionych dań z Piranii:
- dorsz w panierowany
- dorsz po
kołobrzesku
- dorsz po
grecku
- kergulena
- flaczki z
kalmara
Innym ciekawym
miejscem w Kołobrzegu, również wartym odwiedzenia – szczególnie, gdy mamy
ochotę na coś bardziej wyszukanego i podanego z nutką fantazji - jest
restauracja Magnum. Jako przystawkę warto wybrać krewetki królewskie
podane na rukoli w sosie z bazylią.
I jeszcze kilka
fotek na zaostrzenie apetytu:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz