Czeeeeść Kochani :-) !! !
W dzisiejszej odsłonie
małe „conieco” dla smakoszy wina... i to białego
wina ...czyli babeczka waniliowa na białym winku :-) ...na bardzo nie zwyczajnym
winie!
ciasto
2 szklanki mąki pszennej
1 i 1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ szklanki mleka
1 budyń waniliowy
1 łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej
4 jajka
¾ szklanki oleju roślinnego
Przygotowanie:
CIASTO
1
– w thermomixie (albo innym robocie) odważ mąkę, cukier i dodaj budyń, gałkę muszkatołową oraz proszek do pieczenia
Polecam do wypieku wino BAREFOOT MERLOT... zresztą nie tylko do celów kulinarnych, ponieważ ma ono wspaniały aromat i kwiecisty smak :-)
Bardzo ciekawa babeczka ,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń:) pozdrufki!
Usuń