Translate

25.5.13

Sałatka szparagowa / asparagus salad



Druga odsłona to szparagi w towarzystwie jajka i koperku w majonezie:-)  
Wspaniały pomysł zarówno na śniadanko jak i kolacje!
Słonecznego i ciepłego weekendu !


przepis
2 pęczki szparagów (ugotowane)
4 jajka (na twardo)
koperek (ilość wg uznania i preferencji)
majonez (ok. 3-4 łyżki)
cytryna (ok. 2 łyżeczki)
pieprz i sól (do smaku)

Maggi (ewentualnie kilka kropel)

Przygotowanie:
1 – umyj, obierz, ugotuj (uważaj żeby nie rozgotować!) i pokroj szparagi


2 – ugotuj na twardo jajka i pokroj w drob kosteczkę


3 – wymieszaj szparagi razem z jajkiem


4 – następnie dodaj: koperek, majonez i skrop sokiem z cytryny

5 – dodaj soli i pieprzu do smaku
6 – przed podaniem dobrze schłodź w lodówce




:-)  bon appetit! :-)



Wszystkie pomoce kuchenne takie jak stolnica, foremki do ciasteczek, formy do pieczenia, shaker, miski, garnki i pojemniki towarzyszące moim przepisom są firmy Tupperware.
Produkty Tupperware są dla mnie kulinarną inspiracją, a każdorazowe obcowanie z nimi to niezapomniana kulinarna podróż pełna wrażeń dla wszystkich zmysłów... :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz